"Україна перенесла виробництво ракет за кордон, щоб попередити удари росіян" — Данілов

"Україна перенесла виробництво ракет за кордон, щоб попередити удари росіян" — Данілов

Російська Федерація вже почала завдавати ударів українській енергетичних та військових об’єктах зазначив в ефірі Українського Радіо секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов. Проте, як додав посадовець, влада намагається максимально захистити їх. Зокрема, заздалегідь було перенесено частину виробництв, які реалізують ракетну програму. Тож наступні місяці будуть складною, проте "не варто забувати, що одну з найскладніших зим в історії України та всього світу ми вже пережили", наголосив Данілов.

 

0:00 0:00
10
1x

Ілюстративне фото: Укрінформ

Секретар РНБО розповів про ракетний удар з боку росіян по одному з українських виробництв ракет, зазначивши, що підприємство перенесли за межі України: "Цей удар вже стався давно й тому ми, розуміючи, що росіяни знають дислокацію певних об’єктів ще з часів Радянського Союзу, заздалегідь зробили певні кроки для того, щоб унеможливити їх. Це не впливає глобально на ракетну програму". 

"Частина виробництва винесена за межі нашої країни, де РФ точно не дістане його. Адже Росія лише з нами може вести боротьбу, а якщо мова йде про країни НАТО, то в них тут все слабенько", — констатував Данілов.

Також він додав, що почалися й удари росіян по українській енергетиці: "Більше того, вони ніколи й не закінчувалися, адже Російська Федерація — підступна країна, яка не може воювати з військовими. Вона воює з нашим цивільним населенням, нищить нашу цивільну інфраструктуру для того, щоб завдати болю нашому народові - пенсіонерам, дітям, які під час таких атак перебувають в складному становищі", — розповів Олексій Данілов. 

Проте, як додав посадовець, українці свідомі того, що перемога буде за нашою державою і кожен робить все від себе залежне, аби пройти цей сезон якомога легше: "Держава максимально готується, проте це не означає, що в нас не буде проблем взимку. Вони обов’язково будуть, але ми маємо пам’ятати, що вже прожили одну із найскладніших зим як для нас, так і для всього світу. Я не знаю жодної країни, яка б стикалася з такими проблемами взимку під час військових дій".