Володимир Татаренко
Володимир Татаренко

Народився 27 червня 1956 р. в селі Іванкові на Київщині. Закінчив Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова.

Протягом 1983-1991 рр. – кореспондент, власний кореспондент, спеціальний кореспондент письменницької газети “Літературна Україна”. У 1991-1992 рр. – заступник головного редактора газети "Старожитності".

Від 1992 по 2003 рік працював у Національній радіокомпанії України на посадах редактора, коментатора, заступника головного редактора – завідуючого редакцією коментаторів та репортерів "Всесвітньої служби радіомовлення України", заступника директора дирекції мистецьких програм Українського радіо.

Від вересня 1996 року Володимир Татаренко є автором і ведучим щотижневої духовно-просвітницької передачі "Благовіст", що виходить в ефір на хвилях першого каналу Українського радіо. Упродовж понад двадцяти років  брав участь у підготовці та проведенні прямих радіотрансляцій з нагоди великих християнських свят і важливих церковно-громадських подій.

За журналістську діяльність нагороджений низкою дипломів, грамот. Заслужений журналіст України (2016 рік).

З 2003 року Володимир Татаренко працює у Секретаріаті Кабінету міністрів України, нині – завідуючий сектором з питань історії урядів України, завідуючий Музеєм історії урядів України.