Українські міста обстрілюють ракетами під керівництвом військового з Вінниччини — ГУР

Українські міста обстрілюють ракетами під керівництвом військового з Вінниччини — ГУР

На боці Росії проти України воює 43-річний Григорій Брєєв із Вінниччини, який керує російським фрегатом "Адмірал Макаров". Під його керівництвом із судна обстрілювали крилатими ракетами "Калібр" українські міста. Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Чоловік народився у селищі Кирнасівка Тульчинського району. Закінчив академію військово-морських сил імені П.С. Нахімова у Севастополі.

Служив у Військово-морських силах України на посадах офіцера Південної військово-морської бази в Донузлаві та заступником командира Севастопольської військово-морської бази.

До 2014 року керував українським корветами "Луцьк" та "Тернопіль". Після окупації Криму, зрадив присязі та очолив російський фрегат "Адмірал Макаров".

Із початку повномасштабного вторгнення на територію України під його керівництвом здійснювали пуски крилатих ракет "Калібр" по містах України, що привело до загибелі мирного населення, зокрема дітей.

Місцем реєстрації у паспорті Григорія Брєєва вказано село Бабчинці, вулиця Зірка, 6. Черенівський (Могилів-Подільський) район Вінницької області. Останнє відоме місце проживання — місто Євпаторія.

Фото: Думская