Україна отримала 76 тонн медвиробів гуманітарної допомоги — МОЗ

Україна отримала 76 тонн медвиробів гуманітарної допомоги — МОЗ

У рамках чергового траншу від гуманітарної організації Direct Relief на запит Міністерства охорони здоров'я Україна отримала 76 тонн медичних виробів. Серед них — препарати для невідкладної допомоги, для лікування травм та ран, а також ліки проти хронічних захворювань, кисневі концентратори та противірусні таблетки проти COVID-19. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

"З початку повномасштабної війни, розв'язаної Росією, наші лікарі в надскладних умовах продовжують працювати у режимі 24/7 та надають допомогу постраждалим. Велика подяка нашим міжнародним партнерам, які відгукнулися на запит МОЗ та допомогли забезпечити заклади охорони здоров'я всім необхідним", — сказав заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко.

Як повідомили у МОЗ, медичну допомогу надали компанії 3M, AmerisourceBergen, Baxter, Boehringer Ingelheim Cares Foundation, Hikma Pharmaceuticals, McKesson, Merck & Co, Pfizer Inc., TEVA, Unilever і Viatris та інші.

Вантаж зібраний та доставлений до України під керівництвом гуманітарної організації Direct Relief. Це некомерційна гуманітарна організація, яка надає невідкладну медичну допомогу та ліквідацію наслідків стихійних лих у Сполучених Штатах Америки та за кордоном.

Фото: pexels.com