Зеленський у Бучі прокоментував майбутні перемовини з Росією

Зеленський у Бучі прокоментував майбутні перемовини з Росією

Президент України Володимир Зеленський 4 квітня здійснив поїздку до Бучі у Київській області. Місто майже місяць було окуповане військами РФ.

Зеленський заявив, що Росія скоїла воєнні злочини та геноцид в Україні, передає кореспондент Суспільного.

На питання чи вважає він усе ще можливим обговорювати мир з Росією, він сказав: "Так, тому що Україна має здобути мир. Ми в Європі 21 століття. Ми продовжимо дипломатичні та військові зусилля".

Президент зокрема оглянув дорогу зі знищеною технікою РФ та поспілкувався з місцевими жителями. Він заявив, що доказів злочинів "мільйон" і Україна "не буде робити пауз, щоб знайти злодіїв".

"Ми навіть з вами не можемо розглядати можливість, що буде не вистачати (доказів) Європі чи світу, аби покарати злочинця. Я не розглядаю такий варіант, це не ситуація з тими чи іншими альянсами. Це про життя і про те що люди вбиті, закатовані. Доказів мільйон. Тому всі ці історії про те, що давайте почекаємо, буде суд, він буде дуже повільний, ми будемо тиснути максимально публічно, як тільки ми можемо... Ми не будемо робити жодних пауз в тому, щоб знайти всіх злодіїв. Це в принципі на користь цивілізації, я вважаю. Тому що ми не знайдемо вихід цивілізований, то ви знаєте наших людей. Вони знайдуть нецивілізований", — додав він.

Фото: ОПУ