Допомога Україні: Байден і Дуда зустрілися з міжнародними гуманітарними організаціями

Допомога Україні: Байден і Дуда зустрілися з міжнародними гуманітарними організаціями

Президент США Джо Байден в рамках дводенного візиту до Польщі зустрівся з президентом Анджеєм Дудою у Жешуві. Разом з представниками міжнародних гуманітарних організацій лідери двох країн обговорили допомогу Україні.

Як повідомляє кореспондентка Суспільного, під час зустрічі Байден наголосив, що 12 мільйонів українців потребують допомоги.

"Це неймовірна сила українців, коли ви бачите 30 річну жінку, яка стоїть перед танком. Їм потрібна допомога. Чи це їжа, одяг абощо вони потребують цього зараз. Ми підготували 1 млрд доларів для тих, хто постраждав, тих, хто потребує їжі", — заявив президент США.

Своєю чергою Анджей Дуда нагадав, що Польща прийняла близько 2,5 мільйонів українців.

"І це число росте, якщо російська агресія триватиме, їхня кількість зростатиме. Сьогодні я хочу сказати дякую міжнародним організаціям, президенте Байдене, дякую вашій дружині, Джилл Байден, наші перші леді мали розмову про можливості допомоги, як допомогти Україні, госпіталям, дітям", — сказав Дуда.

Він додав, що чинна гуманітарна ситуація — це великий виклик.

"Ми ніколи не стикалися з таким, це вперше за історію. Але наші брати в Україні у складній ситуації і ми маємо їм допомогти. Ці люди мають фізичні і психологічні травми, їхні будинки зруйновані. Допомога приходить з-за кордону. Це виклик для всього світу", — підкреслив польський президент.

Фото: AP