Білорусь вимагає, щоб 12 українських дипломатів виїхали упродовж 72 годин — МЗС

Білорусь вимагає, щоб 12 українських дипломатів виїхали упродовж 72 годин — МЗС

Білорусь вимагає, щоб 12 українських дипломатів виїхали з країни упродовж 72 годин. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України. Там також заявили, що розглядають такі дії Білорусі як черговий нічим не спровокований недружній крок.

"Білоруська сторона оголосила про скорочення складу посольства України в Мінську та закриття консульства України в Бресті. Дванадцятьом українським дипломатам було приписано покинути територію Білорусі впродовж 72 годин. Україна не залишить дії Білорусі без належної відповіді, про яку ми повідомимо додатково", — йдеться у коментарі речника українського МЗС Олега Ніколенка

За словами Ніколенка, після від’їзду визначених українських дипломатів посольство України в Мінську функціонуватиме в скороченому складі на чолі з послом Ігорем Кизимом.

“Наші дипломати матимуть достатньо можливостей, аби продовжувати надавати консульську допомогу українським громадянам в Білорусі”, — зазначив Ніколенко.

Нагадаємо, на території Білорусі триває переміщення російської та білоруської військової техніки, а також її накопичення вздовж українського кордону. Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Фото: Новости Беларуси