93% українців вірять у перемогу над Росією — соціологи

93% українців вірять у перемогу над Росією — соціологи

Більш як дев’ять із десяти українців вірять у те, що Україна зможе перемогти Росію у розв’язаній нею війні.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

"93% опитаних вірять у те, що Україна зможе відбити напад Росії. Впевненість у перемозі переважає в усіх регіонах країни", — йдеться у повідомленні.

При цьому половина опитаних (47%) сподіваються, що Україна зможе перемогти у війні з РФ вже у найближчі кілька тижнів. Чверть респондентів (23%) вважають, що війна триватиме кілька місяців. При цьому лише 12% думають, що війна закінчиться за півроку-рік чи більше.

За даними соціологів, тих, хто взагалі не вірить в перемогу, практично немає. Водночас 17% респондентів поки що не змогли відповісти на питання про результат війни.

Окрім того, 82% опитаних вважають загрозу розколу країни малоймовірною.

"Ця впевненість суттєво зросла внаслідок згуртування населення під час війни", — зазначили соціологи.

Прямі переговори президента Володимира Зеленського із президентом РФ Володимиром Путіним щодо припинення війни підтримують 74% респондентів, хоча чверть висловились проти.

"Трохи більше прихильників прямих переговорів на півдні й сході, але і в інших регіонах також таких більшість", — йдеться у повідомленні.

Водночас, підписання тимчасового перемир’я з Росією без виведення її військ з території України 89% населення України вважають неприйнятним.

Зазначимо, опитування проводилось 18 березня 2022 року методом опитування CATI (Computer Assisted Telephone Interviews — телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше 3,1%.

Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA