В Україні скасують ПДВ та акцизи на пальне — Зеленський

В Україні скасують ПДВ та акцизи на пальне — Зеленський

Кабінет міністрів узгодив повне скасування податку на додану вартість та акцизу на пальне, на бензин, на дизель. Про це у денному відеозверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

"Це робиться не тільки в контексті посівної кампанії, яку потрібно розпочинати як завжди. Але із розрахунку на потреби усіх громадян. Щоб не було дефіциту пального в країні. Щоб ціни були стабільними", — заявив президент.

Він додав, що за рішення уряду має проголосувати Верховна рада.

"Вони мають невідкладно підтримати це рішення своїм голосуванням. Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вже займається організацію відповідного засідання", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, 7 березня Уряд звільнив ФОПів I та II груп повністю від сплати єдиного соціального внеску, а ФОПи III групи – від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до військових формувань.

Також на час воєнного стану та ще мінімум на рік після його завершення в Україні скасували сплату податку на землю та орендної плати за землю державної і комунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії.

Фото: Офіс Президента