Україна отримала понад 450 тонн медикаментів на 10 мільйонів доларів

Україна отримала понад 450 тонн медикаментів на 10 мільйонів доларів

Міністерство охорони здоров'я через дипломатичні установи скоординувало понад 450 тонн медикаментів на понад 10 мільйонів доларів, отриманих від Польщі, Латвії, Литви, Великої Британії, Ізраїлю, Данії та міжнародних організацій (ВООЗ, ЮНІСЕФ, "Лікарі без кордонів").

Про це повідомили на сторінці президента України.

Водночас завдяки роботі Координаційного штабу з гуманітарних питань від однієї з компаній залучили 40 тисяч коробок ліків, які передали до медзакладів Києва.

"Штаб налагодив співпрацю між МОЗ та МВС і ЗСУ. Тепер потреби в ліках для наших військових забезпечуються з усіх складів МОЗ", – йдеться в повідомленні.

Також до надання допомоги Україні приєдналися дві великі міжнародні організації – "Карітас" та проєкт міжнародної технічної допомоги "Супровід урядових реформ в Україні" (SURGe), що виконується Alinea International Ltd. за підтримки уряду Канади.

Допомога надходить і від компаній Teva, Bayer, Novo Nordisk, Pfizer, Nestle, Medtronic, Sanofi, Eric, Біофарма, Stada, Фармак, Galexis (Швейцарія), Фонду Ріната Ахметова, клініки Ernst von Bergmann (Німеччина). Данія надала 19 автомобілів швидкої допомоги.

Станом на 9 березня на гуманітарний рахунок Національного банку України надійшло понад 80 мільйонів гривень, 905 тисяч євро, 604 тисяч доларів та майже 7 тисяч фунтів стерлінгів.

Фото: pixabay