Кулеба пояснив, чому Україна прагне перегляду Угоди про асоціацію з ЄС

 Кулеба пояснив, чому Україна прагне перегляду Угоди про асоціацію з ЄС

Віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба пояснив, що Україна прагне модернізації Угоди про асоціацію з Європейським союзом, зокрема, перегляду торговельних квот. Про це він сказав в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x

"Угода підписувалася з однією Україною, зараз є інша Україна. Насамперед нас не задовольняють торговельні квоти, тому економіка України зміцніла, наші індустрії стали більш боєздатними, конкурентноздатними. Тому ми хочемо з Європейським Союзом переглянути низку торговельних тарифних квот для того, щоб відкрити нові можливості для бізнесу на ринках країн ЄС. По-друге, у нас є пару тем, які неохоплені угодою, наприклад, це співробітництво у сфері юстиції та безпеки. Ми хочемо на цьому напрямі заглибитися в інтеграцію до Європейського союзу", — сказав Кулеба.

За його словами, завдання України — максимально поліпшити умови доступу до ринку Європейського Союзу і відкрити нові напрями інтеграції.

Напередодні заступник міністра з розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – торговий представник України Тарас Качка в коментарі Радіо Свобода заявив, що Україна хоче оновити Угоду про асоціацію із Європейським союзом.

Підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС відбулося в два етапи. У березнІ 2014 року було підписано політичну частину Угоди, а в червні того ж року сторони підписали економічну частину – розділи III "Юстиція, свобода та безпека", IV "Торгівля і питання, пов’язані з торгівлею", V "Економічне та галузеве співробітництво" та VI "Фінансове співробітництво та положення щодо боротьби із шахрайством".