Хімія в косметиці: які засоби є безпечними та ефективними

Хімія в косметиці: які засоби є безпечними та ефективними

Чи є користь від косметичних засобів з золотом, чи варто користуватись засобами у складі яких є алюміній та оксиди цинку та чи є дієвими глиняні маски — про це в ефірі Радіо Культура говорили з хіміком Дмитром Прохоренком.

0:00 0:00
10
1x

Чи є користь від косметичних засобів з золотом?

Більша частина людей не розуміють те, що вони купують. Зараз часто можна побачити, що люди купують креми, у складі яких є золото. Але золото не дає жодного ефекту. Воно нейтральне. Це маркетинг.

Глиняні маски: дієві чи ні?

Вони дієві. Глина здатна абсорбувати на себе різні залишки нашого організму, відлущену шкіру, жир та піт. Таким чином, наш організм відновлюється, проте варто зважати на те, що глина має різний склад. Є різни види глини: біла, червона, блакитна.

Алюміній в антиперспірантах: чи насправді він шкідливий?

Якщо ви використовуєте антиперспіранти з алюмінієм, то, справді, алюміній накопичується у вашому організмі. Оскільки ви наносите антиперспіранти  на одну й ту саму ділянку шкіри, рано чи пізно певна частина молекул поглинатиметься. Якщо ж алюміній у великих концентраціях потраплятиме в кровотік, то він викликатиме проблеми. Кожна людина може перевірити засіб на безпечність для себе. Потрібно просто нанеси невелику кількість речовини собі на руку або на якусь іншу ділянку.

Чи безпечно використовувати оксиди цинку у боротьбі з акне?

Цинк присутній у нашому організмі, і допомагає навіть боротися з похміллям. Оксид цинку в неорганічній формі не є розчинним і не може потрапити у наш кровотік.

Який склад сучасних сонцезахисних кремів?

Інколи використовують оксиди металів, але вже не так часто. Перевагу ж намагаються віддати речовинам органічного походження.

Фото — pexels.com