У Києві проходить виставка китайської кераміки "Шлях розписного посуду: ранні контакти до появи Шовкового шляху"

У Києві проходить виставка китайської кераміки "Шлях розписного посуду: ранні контакти до появи Шовкового шляху"

У Києві стартувала виставка копій кераміки археологічної культури Яншао (Китай) "Шлях розписного посуду: ранні контакти до появи Шовкового шляху". Про неї говорили в ефірі Радіо Культура з куратором виставки Сергієм Купрієнком.

0:00 0:00
10
1x

29-го жовтня у Національному музеї історії України розпочалася виставка копій кераміки археологічної культури Яншао (Китай) "Шлях розписного посуду: ранні контакти до появи Шовкового шляху". Вона триматиме два тижні.

"Це копії. Їх привезли наші китайські колеги. 33 експонати поки що. Може бути ще більше за цей час. Ми плануємо додати трипільську кераміку. Щоб порівняти одне з іншим, бо ці культури схожі. Щоб люди порівняли і розпис, і форми", — розповів Сергій Купрієнко.

Він зазначив, що ініціатором виставки виступив саме Китай.

"Вони дуже активно налагоджують зв'язки і з Україною, і з Європою. Ця виставка одночасно і в Кембриджі в Британії, і в Бухаресті в Румунії буквально кілька тижнів тому. Наш музей став членом Спілки охорони пам'яток культури. Ця співпраця з Китаєм вона зараз налагоджується такими обопільними контактами", — пояснив куратор виставки.

Фото Зоряний.тв