Куди сходити: у Києві 10–13 жовтня відбудеться кінофестиваль "КіноКульт"

Куди сходити: у Києві 10–13 жовтня відбудеться кінофестиваль "КіноКульт"

10–13 жовтня відбудеться другий фестиваль "КіноКульт", ініційований телеканалом UA:Культура. Більше про це розповів в ефірі Українського радіо програмний координатор фестивалю Юрій Самусенко.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Вже у четвер у Києві стартує кінофестиваль "КіноКульт", де глядачі зможуть безкоштовно переглянути культові кінострічки різних епох.

"Цьогоріч ми показуємо не тільки культове кіно, але й добірку українського метра, тому що ми хочемо, щоб наші глядачі знайомилися з актуальним кіно. Культове кіно теж буває різним: воно буває класикою, буває новим культом. Тому я дуже радий, що ми маємо змогу безкоштовно показувати це кіно у київському телецентрі "Олівець", – поділився Юрій Самусенко.

Під час фестивалю відбудеться 8 кінопоказів, зокрема, покажуть "Сніданок у Тіффані", "Кумедне личко" з Одрі Хепберн, "Басейн" з Аленом Делоном, "Пан Ніхто" з Джаредом Лето та інші стрічки.

"Ми не просто показуємо ці стрічки безкоштовно, ми намагаємося розширити контекст цих стрічок. Тому перед кожним показом у нас виступає спікер. У нас є три спікери: я як програмний координатор, програмний директор фестивалю Лук’ян Галкін та продюсерка фестивалю Катерина Янюк, яка, власне, й буде розповідати про "Сніданок у Тіффані". Вона розповість про те, які є розбіжності між книгою Трумена Капоте та самим фільмом. Ці розмови відбуватимуться перед показом", – анонсував Юрій Самусенко.

Програмний координатор фестивалю вважає, що культовість стрічки визначається не її касовими зборами чи нагородами на фестивалях, а тим, що її чомусь переглядають знову й знову.

Фото: facebook.com/suspilne.culture