"Після повернення з фронту у мене не було чіткого плану, чим займатися. Я точно не хотів повертатися до роботи в офісі. Мені хотілося відновити роботу музичного гурту, і я почав збирати нову команду. Крім того, аби змінити середовище і переключитися, ми з дружиною поїхали в подорож в Катманду. А повернулися вже з думкою, що варто створювати власну кав’ярню", — зазначив Роман Набожняк.
Ветеран АТО розповів, що надихнуло його почати власну справу.
"Коли я повернувся, дуже багато готував, особливо для рідних та друзів. Одного разу спробував спекти брауні. Це було рішення ні з цим не пов’язане, нічим не спровоковане. Відтоді, я почав готувати брауні на кожні такі зустрічі. Хоча я не є професійним кондитером. Подруга Юлі, поїдаючи брауні, сказала: "А ви не думали це продавати?". Потім я побачив пост Леоніда Остальцева, засновника Vetarano Group, про те, що якщо ви ветеран, у вас є якась бізнес-ідея, то пишіть, давайте будемо розвивати. І ось це "продавати брауні", "власна справа" та Veterano, ти прокидаєшся, і все…приїжджаємо і робимо Veterano Brownie. Пазл склався", — підкреслив Роман Набожняк.
"Для мене процес готування був медитативним. У нього я занурювався повністю, шукав нові рецепти, сенси, смаки. Дуже важливо концентруватися саме на якомусь одному процесі, який тебе захоплює і який тобі щиро подобається. На певному етапі адаптації, це допомогло мені зрозуміти, що варто робити далі. Звісно, цей процес супроводжувався відвідинами психолога. Я мав цілий адаптаційний курс, який мені допоміг у важкий післястресовий період", — зауважив Набожняк.