Як худнути без дієти — пояснює біологиня

Як худнути без дієти — пояснює біологиня

Ми сидимо на дієтах, гаруємо в спортзалі і купуємо чарівні пігулки. Все заради схуднення. Якби ж можна було схуднути, не встаючи з ліжка! Чи можливо це, йшлося в ефірі Радіо Культура в програмі ФізКультура.

Ведуча:

Дар’я Озерна

Холод і голод. Таке справді можливо. Але не завдяки пігулкам чи диво-приладам. Нам потрібні голод та холод.

Легка їжа на вечерю. Уві сні ми витрачаємо мало енергії, а система травлення не працює. Тому важка вечеря буде заважати і здоровому сну, і схудненню. Знайдіть змогу вечеряти якомога раніше та вечеряйте хоч і поживною, але легкою їжею.

Короткочасне голодування допоможе схуднути. А якщо вам важливо схуднути, то замість жорсткої дієти спробуйте їсти збалансовано і регулярно пропускати вечерю. Тривалий період без їжі буде корисний і талії, і мозкові. Коли ми трохи голодуємо, організм відновлюється.

Холод у спальні також сприяє схудненню. У нас є білий жир — це запаси, а є бурий жир — це джерело тепла. І виробляється він, коли ми тремтимо від холоду. Від цього худнемо. Бурий жир також запобігає виникненню цукрового діабету та атеросклерозу. Загартування, зокрема сон у холодній кімнаті, сприяють перетворенню білого жиру на бурий.

Правильний раціон та спорт ніхто не скасовує. Та спробуйте вечеряти раніше і спати в прохолодній кімнаті. Це поліпшить сон і сприятиме схудненню.

Весь ефір слухайте тут

Фото pixabay.com