На інавгурацію прибудуть президенти і представники НАТО та європейських інституцій – МЗС

На інавгурацію прибудуть президенти і представники НАТО та європейських інституцій – МЗС

На інавгурацію новообраного президента України Володимира Зеленського наразі планують прибути президенти Латвії, Литви, Естонії, Грузії та Угорщини, повідомила речниця Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко в коментарі Радіо Свобода. Вона зазначила, що остаточна кількість іноземних представників на інавгурації наразі невідома, інформація продовжує надходити.

"Маємо підтвердження, що на інавгурацію планують прибути президенти Латвії, Литви, Естонії, Грузії та Угорщини, віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович, високі представники НАТО, американська та канадська делегації, але через різницю в часі їхній склад потребує уточнень. Присутність потребує додаткового підтвердження. До церемонії долучаться парламентські делегації країн-членів ЄС та Групи семи", – сказала Зеленко.

Представниця МЗС також зазначила, що міністрество має повноваження запрошувати і супроводжувати іноземні делегації. МЗС розіслало запрошення до більшості країн. Хочуть бачити на інавгурації очільників зовнішньополітичних відомств, керівників інших міністерств, повноважних осіб з різних країн Європейського союзу, "Групи семи". 

Міністерство закордонних справ увійшло до організаційного комітету з питань підготовки до проведення церемонії інавгурації новообраного президента України, який було утворено 16 травня указом Петра Порошенка.

Нагадаємо, зустріч з офіційними делегаціями запланована у програмі інавгурації після урочистого засідання Верховної Ради, та проходитиме у Маріїнському палаці.

Українське радіо вестиме пряму трансляцію заходу.