Лещенко: Україною гратимуть два табори в США тільки тому, що Луценко не хоче у відставку

Лещенко: Україною гратимуть два табори в США тільки тому, що Луценко не хоче у відставку

Генеральний прокурор Юрій Луценко хоче бути корисним для республіканців США і зберегти свою посаду, а це матиме негативні наслідки для всієї України, заявляє народний депутат України Сергій ЛещенкоВ ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він прокоментував ситуацію, яка склалася довкола заяв адвоката президента Сполучених Штатів Дональда Трампа Рудольфа Джуліані.

Ведучий:

Богдан Буткевич

"У цій ситуації, яка зараз склалась, є сценарій Луценка, який хоче показати, що він є корисним для використання американським істеблішментом консервативного крила Республіканської партії, аби він зберігся на посаді Генпрокурора. Але це буде коштувати дуже дорого для всієї України. Нами будуть грати у футбол між двома таборами в Америці, тільки тому, що одна людина, Юрій Луценко, не хоче йти з посади у відставку, попри власні обіцянки це зробити не так давно, півроку тому", — зазначив Сергій Лещенко.

Лещенко зауважує, що адвокат Трампа висловлював неправдиві твердження щодо українського нардепа.

"Джуліані сказав, що я є засудженою особою, хоча жодного рішення суду відносно мене немає. Він сказав, що "чорна бухгалтерія" є фейком. Джуліані знає моє ім’я, тому що йому про це розказав Луценко. Джуліані мало цікавить українська політика і прізвище українських депутатів він навряд чи запам’ятовує", — сказав Лещенко.

Нардеп також прокоментував дані "чорної бухгалтерії" "Партії регіонів", серед яких фігурував Пол Манафорт — колишній політтехнолог і керівник виборчої кампанії Дональда Трампа.

"Манафорт засуджений в Америці за цими самими епізодами, які ми викрили тоді у "чорній бухгалтерії" "Партії регіонів". Він отримував гроші з "чорної бухгалтерії" на свої секретні рахунки в офшорних зонах і не платив з них податки в Америці. Ніхто в Америці не ставив під сумнів вирок Манафорту", — зауважив Лещенко.

Як  повідомляється, адвокат президента Сполучених Штатів Дональда Трампа Рудольф Джуліаніскасував зустріч з новообраним президентом України Володимиром Зеленським. Крім того, він заявляє про спроби Демократичної партії США отримати в Україні інформацію, яка б нашкодила кампанії Трампа і вплинула на результати виборів президента США 2016 року.

Йдеться про так звану "чорну бухгалтерію" "Партії регіонів", у якій містилися дані про те, що Пол Манафорт отримував гроші від режиму Віктора Януковича та російських олігархів, займався незареєстрованим лобізмом і відмивав гроші через офшорні компанії. Її оприлюднив народний депутат України Сергій Лещенко.

У свою чергу, народний депутат Сергій Лещенко заявив, що має докази того, що Генпрокурор Юрій Луценко передає до США фейкову інформацию проти деяких осіб, аби залишитись на посаді за нового уряду.

Прослухати повну версію.    

На фото — Сергій Лещенко, facebook.com