У столиці запрацював сервіс з реєстрації домашніх тварин

У столиці запрацював сервіс з реєстрації домашніх тварин

Домашніх тварин, зокрема собак, реєструватимуть відтепер у Києві на спеціальному порталі. Як це допоможе власникам тварин, оточуючим людям та навіть безпритульним тваринкам, розповіла в прямому ефірі у програмі "Ранковий формат" юридичний консультант МБО "Екологія. Право. Людина" Наталія Куць

Ведуча:

Вікторія Єрмолаєва

У Києві запрацювала Єдина міська мережа для реєстрації домашніх тварин та зберігання важливої інформації про них. За допомогою цієї системи можна буде вести реєстр і безпритульних тварин. Усі безпритульні тварини в майбутньому будуть зареєстровані, внесені до бази на сайті і люди зможуть навіть обрати собі там тваринку. Домашніх же тварин буде значно легше розшукати, якщо вони загубляться.

Як розповіла в ефірі Наталія Куць, з безпритульними тваринами система ще на стадії розробки, але на прикладі інших міст можна бачити, що тварин відловлюють, стерилізують, вакцинують і відпускають. Потрібно перш за все знати, скільки тварин у нас є, і скільки потрібно коштів для їх відлову, обліку і вакцинації.

"Переваги цього реєстру, перш за все, для власників тварин. Є породисті тварини, над ними працюють, роблять щеплення, тренують. Коли тварина губиться, це і втрата друга, і неможливість брати участь у виставках та змаганнях. За допомогою системи обліку її буде набагато легше розшукати. Цей реєстр також є доказом права власності на тварину. По місту часто гуляють домашні тварини без господаря. Якщо з боку власника є порушення правил утримання чи вигулу тварин, його тепер можна буде знайти, і притягнути до відповідальності. Також у реєстр не вносяться тварини які не щеплені від сказу, тобто якщо тварина в реєстрі, це означає, що вона щеплена від сказу", — розповіла Наталія Куць.

Сайт реєстру знаходиться за адресою.

Прослухати програму повністю можна в нашому архіві.

Фото: LexInform