Як у другому турі кандидати добиратимуть собі голоси — пояснив Магда

Як у другому турі кандидати добиратимуть собі голоси — пояснив Магда

Директор Інституту світової політики Євген Магда в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" пояснив, як у другому турі кандидатиу президентидобиратимуть собі голоси, врахувавши результати опитування Національного екзит-полу щодо результатів виборів президента України.

Ведучі:

Богдан Буткевич, Христина Стець

"Бінарний вибір десь складніший, десь легший. Кожен кандидат буде добирати собі голоси. Але у Петра Порошенка у цьому сенсі ширші можливості, бо він не претендує на статус нового політика. Тоді як Володимиру Зеленському будь-який альянс нічого не дає. Для Зеленського підтримка старих політиків може бути отруйною, токсичною", — зазначив Євген Магда.

Магда зауважив, що Порошенку потрібні нові месежді, а для Зеленського загрозою є ймовірна ейфорія від стартової кількості голосів.

"Я думаю, що Порошенку потрібні нові меседжі, нові форми і новий зміст. Зараз частково буде йти конкуренція у соцмережах. Для Зеленського загрозою є ймовірна ейфорія. 30% голосів на старті — це п’янка річ. Крім того, якщо Зеленський продовжить зараз агітаційну кампанію через концерти, то я не певен, що це для нього буде плюсом. До прикладу, Віталій Клично став мером під час тієї спроби, коли заявив про завершення боксерської кар’єри", — сказав він. 

Нагадаємо, згідно з остаточними результатами опитування Національного екзит-полу щодо результатів виборів президента України, Володимир Зеленський зберігає лідерство в опитуваннях виборців з підтримкою 30,6%, які віддали свої голоси на дільницях. Петро Порошенко - на другому місці з результатом 17,8%, Юлія Тимошенко - на третьому - за неї віддали голоси 14,2% опитаних виборців. 

Прослухати повну версію.

Графіка: Укрінформ