РосЗМІ: ОБСЄ включила росіян до переліку спостерігачів на виборах в Україні

РосЗМІ: ОБСЄ включила росіян до переліку спостерігачів на виборах в Україні

Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ включило до складу місії короткострокових спостерігачів на президентських виборах в Україні 24 громадян Росії. Про це повідомив прес-секретар бюро Томас Раймер російському ТАСС.
 
"БДІПЛ тільки-но спрямувало у Центральну виборчу комісію України список імен, запропонованих державами ОБСЄ для участі в якості короткострокових спостерігачів у місії БДІПЛ зі спостереження за президентськими виборами в Україні. У список включено імена 24 осіб, запропонованих Російською Федерацією в якості спостерігачів", – заявив Раймер.
 
Зазначимо, 7 лютого у Міністерстві закордонних справ повідомили, що не прийматимуть заявок від громадян Росії для реєстрації офіційними спостерігачами на виборах в Україні.
 
Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію, тоді було 44 кандидатів у президенти.  Зараз балотуються у президенти 39 кандидатів.