Явка на цих виборах буде дещо вищою, ніж у 2014 році — соціолог

Явка на цих виборах буде дещо вищою, ніж у 2014 році — соціолог

Явка на президентських виборах буде дещо вищою, ніж на виборах 2014 року. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" повідомив Директор Соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович.
 
"Напередодні парламентських виборів у 2014 році найвищий показник готовності прийти на виборчі дільниці ми фіксували на рівні 75-77%. Зараз це уже понад 80% людей, які в тій чи іншій мірі готові прийти на виборчі дільниці, але однозначно прийдуть, відповідають у нашому дослідженні — 65% респондентів. Відповідно, ми можемо однозначно стверджувати, що явка на цих виборах буде дещо вищою, аніж у 2014 році, але і не такою, як ми бачимо у декларативних відповідях наших респондентів у соціологічному дослідженні", — зазначив Олексій Антипович.
 
За його словами, велику кількість людей, які планують проголосувати на виборах можна пояснити тим, що в Україні 4 роки не було виборів, а також незадоволеністю населення теперішнім курсом держави. 
 
"Чому вона (явка — ред.) буде вищою? Тому що вперше в Україні 4 роки не було виборів, адже попередня наша історія говорить, що що два роки в нас були вибори то парламентські, то президентські. В даний момент, цю “кришку з котла” ніхто не знімав котел дуже бурлить. Котел, мається на увазі українське суспільство, дуже не задоволене ситуацією в державі, вважає, що розвиток держави відбувається в неправильному напрямку, відповідно, великий відсоток недовіри до влади, політиків. Відповідно, українець хоче прийти на виборчу дільницю і сказати хтось фе, а хтось просто точку зору щодо того, що відбувається в державі", — підкреслив Олексій Антипович.
 
Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію кандидатів у президенти.
 
Слухати повну версію.