Кабмін розділив ДФС на Державну податкову та Державну митну служби

Кабмін розділив ДФС на Державну податкову та Державну митну служби

Кабінет міністрів розділив Державну фіскальну службу на Державну митну та Державну податкову службу. Відповідна постанова була прийнята на засіданні кабміну 6 березня, повідомляє прес-служба мінфіну.
 
Кабінет Міністрів спрямовуватиме та координуватиме діяльність цих служб через Міністра фінансів України. Для реорганізації ДФС створять комісію, яку очолить заступник Міністра фінансів Сергій Верланов.
 
"Реформа ДФС - це наше завдання перед сумлінним бізнесом. Поділ створить підґрунтя для демілітаризації податкових органів, покращить якість сервісів, які надаються платникам податків, підвищить прозорість та підзвітність роботи податкових та митних органів. При цьому наше завдання провести реформу ДФС непомітно та безболісно для бізнесу', — зазначив Сергій Верланов на засіданні кабміну. 
 
Конкурс на керівників Державної податкової і Державної митної служби проведуть протягом трьох місяців після затвердження постанови Кабміну.
 
Зазначимо, виокремлення з ДФС податкової та митної служб є однією з умов надання Україні чергового траншу МВФ.
 
Нагадаємо, 19 грудня минулого року Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила програму допомоги stand-by для України на 14 місяців на загальну суму 3,9 млрд доларів. Перший транш кредиту на суму 1,4 млрд доларів надійшов до міжнародних резервів НБУ вже 21 грудня. Черговий транш був запланований на квітень-травень 2019 року.