"А серйозно?": критичний аналіз обіцянок і вчинків кандидатів у президенти за минулий тиждень

"А серйозно?": критичний аналіз обіцянок і вчинків кандидатів у президенти за минулий тиждень

Ведучі Українського радіо Богдан Буткевич та Наталія Соколенко в програмі "А серйозно?" обговорили найрезонансніші заяви та вчинки кандидатів у президенти за минулий тиждень.

У Зеленського немає бачення, як закінчити війну на Донбасі

Керівник штабу кандидата у президенти Володимира Зеленського Дмитра Разумков в інтерв’ю "Українським новинам" чесно зізнався у тому, що у Володимира Зеленського, у його штабу немає бачення, як закінчити війну на Донбасі.

Наталія Соколенко: з одного боку, чесно, а із іншого боку — людина йде не просто на посаду президента не якоїсь мирної країни, а на посаду унітарної країни, де президент ще й виконує функцію головнокомандувача.

Богдан Буткевич: Я вам розкажу історію про 100-кілограмову істоту на ім’я Вєня. Який зв'язок між заявами Зеленського, що він не може кінчити війну, і Вєньою? Справа в тому, як повідомляє харківська преса, один чоловік на Харківщині купив маленьке поросятко, бо продавець йому сказав, що це декоративна карликова свинка. Цей чоловік приніс свинку додому, думав, що вона маленька. Потім вона виросла, як вівчарка, він напружився. А коли вона виросла в 150-кілограмову свиню, зовсім щось пішло не так. Мужик здав Вєню в зоопарк, і він тепер живе з дикими коровами, бо інші його бояться і з ним жити не хочуть.

У чомусь ж тут зв’язок з Зеленським? Мені ця життєва драма нагадує зв’язок з рейтингом Зеленського. Півроку тому всі думали, що його рейтинг — це декоративне карликове поросятко, хай побігає, шкоди не зробить. А як відвернулися, тут вже кнуряка розвалився. Час вже його зігнати зі столу, а не зженеш, бо 150 кілограмів.

Гриценко про об’єднання з Садовим та боротьбу з корупцією

Анатолій Гриценко збирається проводити переговори про об’єднання зусиль на президентських виборах з головою партії "Самопоміч", мером Львова Андрієм Садовим. За словами Гриценка, у разі успіху переговорів об’єднання відбудеться 7 березня.

Наталія Соколенко: Заяви про об’єднання Садового і Гриценка, й інших кандидатів лунають з літа чи осені. І поки Зеленський переростає з маленького поросятка у велике за рейтингами, такі об’єднання здаються смішними. На думку активістів-антикорупціонерів, це є безвідповідально, коли кандидати, маючи приблизно однакові цінності, однакову платформу, не можуть об’єднатися, щоб зібрати голоси і прорватися у другий тур.

Богдан Буткевич: Крім того, пан Гриценко пообіцяв почати очистку від корупції зі свого кабінету, і "коли когось спіймає, відразу вуха відірве". 

Наталія Соколенко: Також Грищенко говорив, що відрубає руки корупціонерам, а це свого роду плагіат, бо руки обіцяли відрубати ще раніше.

Тимошенко заявила, що буде робити з корупціонерами

Юлія Тимошенко теж проявила креатив, зазначивши, що вона буде робити з корупціонерами. Вона заявила, що виконає обіцянку Петра Порошенка, якщо стане президентом, а саме — посадить трьох його друзів: "Якщо так Господь і народ вирішить, і я зможу перемогти, я виконаю зобов’язання, яке взяв президент на перших порах, і посаджу трьох його друзів".

Наталія Соколенко: У мене є питання: а своїх друзів вона не збирається саджати?

Богдан Буткевич: Наприклад, Мангера, якого зараз судять за замовлення Каті Гандзюк, пана Богдана, Лозінського. Тобто своїх вона посадить? Чи зможе тільки друзів Порошенка?

Прослухати повну версію.