Держкомтелерадіо вже заборонив ввезення 65 тис антиукраїнських книг — Богдан Червак

Держкомтелерадіо вже заборонив ввезення 65 тис антиукраїнських книг — Богдан Червак

Державний комітет телебачення і радіомовлення від моменту введення дозволів на ввезення книг з Росії заборонив ввіз 65 примірників. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" повідомив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

"В Україні запроваджена так звана дозвільна процедура, відповідно до якої кожен, хто хоче завозити на територію України книжки виготовлені в Російській Федерації, має отримати дозвіл Держкомтелерадіо, або не отримати. Ми не даємо дозволи на ту видавничу продукцію, яка є антиукраїнською, антидержавною, яка пропагує силові структури країни-агресора і зневажає українські національні символи. Загалом за весь період, коли діє дозвільна система, ми дали більше двох тисяч відмов, а точніше 2382 відмови у видачі дозволів, а це 65 тис примірників видань антиукраїнського змісту, — повідомив Богдан Червак.

Нагадаємо, 19 лютого Держкомтелерадіо відмовив у видачі дозволів на ввезення в Україну 19 книг, в яких присутні ознаки російської пропаганди.

Слухати повну версію.

Фото: Укрінформ