На друзів і рідних Катарини Гандзюк здійснюється тиск — активістка

На друзів і рідних Катарини Гандзюк здійснюється тиск — активістка

На друзів і рідних Катерини Гандзюк здійснюється тиск. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" повідомила учасниця коаліції друзів Катерини Гандзюк Марина Хромих.
 
"Щодо тиску на друзів і рідних Каті, він справді присутній. Багато з нас помічають якісь дивні факти, які не спостерігалися раніше. На Романа Сініцина взагалі відкрито кримінальну справу, нібито за якісь погрози, які він писав, що є абсолютною нісенітницею, тому що пост не містив тих даних, які йому закидають у кримінальній справі", — повідомила вона.
 
Нагадаємо, радниця мера Херсона, в.о. керуючої справами виконавчого комітету міської ради Херсона Катерина Гандзюк  померла в одній з лікарень Києва 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місці після того, як активістку у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою.
 
Верховна Рада України створила тимчасову слідчу комісію для контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів.

 

11 лютого генеральна прокуратура оголосила Владиславу Мангеру про підозру в організації вбивства активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. За версією слідства, підозрюваний вирішив організувати умисне вбивство "керуючись особистою неприязню до жінки".

12 лютого Шевченківський районний суд міста Києва почав обрання запобіжного заходу для Мангера. В ніч з 14 на 15 лютого суд заарештувавйого до 3 березня. Його взяли під варту із правом внесення застави у сумі 2497300 гривень.

 

15 лютого адвокат Мангера заявив про рішення внести заставу за підзахисного особисто. Того ж дня увечері його відпусти з СІЗО. Коли Мангер виходив з під варти, заявив журналістам, що "готовий співпрацювати зі слідством, аби знайти реальних злочинців".

Слухати повну версію.