Поранених військовополонених моряків направлять на медобстеження — Денісова

Поранених військовополонених моряків направлять на медобстеження — Денісова

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що за інформацією російського омбудсмана Тетяни Москалькової, поранених українських моряків буде направлено на обстеження до лікарні.

Про це вона написала у Фейсбук.

За її словами, трьох поранених українських військовополонених моряків Андрія Артеменка, Андрія Ейдера та Василя Сороку буде направлено на обстеження до лікарні.

"Нарешті РФ дослухалася до закликів України і всього цивілізованого світу надати хлопцям медичну допомогу. Сподіваюся, що заяви пані Москалькової про "поглиблене обстеждення" не обмежаться поверхневим оглядом. Адже за майже три місяці наші хлопці так і не отримали кваліфікованого лікування", — повідомила вона.

Нагадаємо, тиждень тому Москалькова повідомляла, що пересвідчилася у тому, що трьом українським морякам дійсно потрібна медична допомога.

25 листопада минулого року українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО.

Фото з Фейсбук-сторінки Людмили Денісової