В ефірі UA:Радіо Культура презентували аудіоверсію фрагментів вистави "Номери"

В ефірі UA:Радіо Культура презентували аудіоверсію фрагментів вистави "Номери"

В ефірі UA:Радіо Культура в програмі "Арт-салон" відбулася унікальна прем’єра — аудіоверсія вистави "Номери" у фрагментах. Це трагіфарс про ницість та незборимість духу за мотивами п’єси Олега Сенцова - режисера, письменника, бранця Кремля. Також 31 березня ми ще раз зможемо побачити виставу "Номери", прем'єра якої відбулася 7 грудня минулого року в "Довженко-Центрі". Про це розповіли режисерка-постановниця Тамара Трунова, ініціаторка та продюсерка сценічної роботи, генеральний продюсер кінокомпанії 435 FILMS Анна Паленчук.

Ведуча:

Світлана Гудзь-Войтенко

Режисерка вистави Тамара Трунова поділилася, що для неї чути виставу, не бачачи її, є новим досвідом.

"Прекрасно, що цей проект незалежний від стаціонарного театру і його умов. В нас відбувся відкритий кастинг, на який прийшло більше ніж 200 акторів. Потім відібрали тих, хто й створив команду "Номерів" та зранку до ночі проводили репетиції", — сказала Трунова.

Вона переконана, що у виставі "Номери" був просто чудовий акторський склад.

"Віталій Ажнов зіграв "Нуля", "Першого" грає Андрій Ісаєнко, "Третього" Вікторія Авдєєнко, "Четвертого" грає Валерія Ходос, "П'ятого" Володимир Кравчук,  "Шоста"  Римма Зюбіна,  "Сьомого" зіграв Дмитро Олійник, "Восьму" Христина Синельник, "Дев'ятого"  Руслан Коваль, "Десяту" зіграла Ганна Кузіна і "Одинадцятого" Міра Жучкова", — зауважила Трунова. 

Продюсерка вистави розповіла про організаційні складнощі роботи над "Номерами".

"Сцена номер 6 та "Довженко-Центр" є незалежним театральним майданчиком, на якому відбуваються багато театрільних подій, але вони часто не є в контексті театрального репертуару міста. В нашій виставі задіяні актори з різних театрів і їх важко зібрати разом. Цей акторський склад працює як один живий організм, тому хочеться дивитися "Номери" лише такому акторському складі", — додала Паленчук.

Читайте також: Продюсерка вистави "Номери" за п'єсою Сенцова: прагнемо, щоб спектакль побачили не лише в Києві

Режисерка вистави "Номери" висловила сподівання, що п'єса скоро буде доступна для читачів.

"Цікаво буде тим, хто відвідає виставу, а потім почитає і знайде різницю сприйняття тексту і реалізованого матеріалу на сцені. Образ цирку у виставі - це образ фіктивного щастя, фіктивного життя. Музичне вирішення вистави ми вигадували з Акмалом Гурезовим, з яким я працюю не вперше", — сказала Трунова.

Нагадаємо, Олег Сенцов зараз відбуває покарання в російській колонії в місті Лабитнангі за Полярним колом. Українського режисера схопили в анексованому Криму 2014-го, за рік російський суд ухвалив ув’язнити його на 20 років, звинувативши в тероризмі. Сенцов усе заперечує. 

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото - ФБ сторінка Номери/Numbers