Дружина Адамовича звинуватила у смерті чоловіка телеканал — ЗМІ

Дружина Адамовича звинуватила у смерті чоловіка телеканал — ЗМІ

Дружина трагічно загиблого мера Ґданська Павела Адамовича Магдалена вважає польську телекомпанію TVP відповідальною за вбивство свого чоловіка, оскільки він тривалий час був героєм негативних телепрограм в ефірі TVP.

Про це вона сказала в інтерв'ю польському виданню Onet.

"Це відповідальність TVP. Я так думаю. Мова ненависті, спосіб подачі вплинули на вбивцю, який вибрав Павела жертвою. Мого чоловіка вбили слова", — сказала Магдалена Адамович.

Як повідомляє сайт Radio ZET, у свою чергу телекомпанія TVP опублікувала офіційну заяву, у якій йдеться про те, що відмовиться від судового позову проти Магдалени Адамович з огляду на траур в сім'ї.

"Ми були розчаровані політично мотивованою оцінкою Магдалини Адамович, яка неправильним і несправедливим способом ігнорує факт психічного захворювання злочинця, який є вирішальним для оцінки трагедії, що призводить до надзвичайно необгрунтованих заяв і звинувачень. Ми не можемо з ними погодитися. Це звинувачення є брехнею", — йдеться у заяві.

Нагадаємо, 14 січня у Польщі помер мер Ґданська Павел Адамович, на якого скоїли напад під час фіналу Великого оркестру святкової допомоги. На сцену, де він стояв, вибіг нападник і завдав міському голові поранення гострим предметом. У лікарні Адамовича оперували п’ять годин, провели переливання понад 20 літрів крові. Завдані йому поранення були вкрай тяжкими — серйозна рана серця, діафрагми,  органів черевної порожнини виявилися несумісними з життям.

Магдалена Адамович. Фото Adam Warzawa / PAP