Минулої доби на Донбасі поранено військового — прес-центр ООС

Минулої доби на Донбасі поранено військового — прес-центр ООС

Минулої доби на Донбасі бойовики, яких підтримує Росія, 16 разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил, один військовослужбовець отримав поранення.

Як повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил, у смузі дії оперативно-тактичного угрупування "Схід" окупанти обстріляли позиції українських військових з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу селище Павлопіль; двічі з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї Гнутове; з ПТРК, гранатометів – Кам'янку, двічі з мінометів калібру 82 мм. та гранатометів Піски та Водяне; з гранатометів різних систем – Широкине, Красногорівку, Новомихайлівку.

У смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Північ" сепаратисти відкривали вогонь по позиціях військових з протитанкового ракетного комплексу, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу населеного пункту Південне та з мінометів калібру 82 мм., стрілецької зброї в районі населеного пункту Кримське.

Незважаючи на погодні умови, українські військові продовжують надійно контролювати дії противника на лінії зіткнення, дотримуючись умов припинення вогню. За даними розвідки, 20 січня одного окупанта було знищено та двоє отримали поранення.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

Фото прес-центру ООС