Прихильники Амосової штурмували будівлю університету імені Богомольця — МОЗ

Прихильники Амосової штурмували будівлю університету імені Богомольця — МОЗ

У Міністерстві охорони здоров’я України повідомили, що відбувся штурм адміністративної будівлі НМУ ім. О.О. Богомольця прихильниками екс-ректорки Катерини Амосової.

Про це повідомляє МОЗ у Фейсбук.

"Це спроба екс-ректорки Катерини Амосової та її прихильників потрапити до університету. Така спроба вторгнення є протизаконною", — йдеться у повідомленні.

За інформацією МОЗ, Катерина Амосова була ознайомлена з наказом про своє звільнення керівництвом університету 10 січня 2019 року і наразі не має жодних повноважень.

Додатково відомча служба разом з Катериною Амосовою відповідно до законодавства України мали звернутись до МОЗ України, а не адміністрації університету, як до органу, який видавав акт про поновлення та звільнення.

Нагадаємо, що державні виконавчі служби зобов’язані повідомляти МОЗ України як засновника та власника державного університету про здійснення будь-яких виконавчих проваджень у державному університеті, зокрема, про плани захоплення та блокування університету державними виконавцями. Наразі таких повідомлень до МОЗ України не надходило.

Як повідомлялося, 30 березня 2017 року комісія МОЗ визнала незадовільною роботу Амосової і рекомендувала розірвати з нею контракт. 16 квітня Катерина Амосова була звільнена з посади.