Про науку в Україні науково-популярною мовою пишуть науковці — автор блогу про науку Сененко

Про науку в Україні науково-популярною мовою пишуть науковці — автор блогу про науку Сененко

Про науку в Україні науково-популярною мовою пишуть науковці, запевняє науковець та блогер Антон Сененко. Про це він розповів в ефірі Українського радіо в програмі "В мережі". 

Ведуча:

Олена Бадюк

 

"Я пишу про науку у вільний час. Секрет в тому, що про науку в Україні науково-популярною мовою пишуть теж науковці і нечисленні наукові журналісти.Але коли мене запитують, чи можна мене називати блогером, я відповідаю, що якщо це змушує людей читати про науку, то я не проти", — зазначив Антон Сененко.

Він наголосив, що наразі в Україні відсутня наукова популяризація.

"На жаль, у нас відсутня наукова популяризація. У цьому випадку очевидним є комерційний інтерес медіа. Неодноразово було наголошено, що наука — це не клікабельно, це не приносить гроші, це не реклама. Аудиторія, яка зацікавлена в науці або яка не підозрює, що їй наука цікава, але її можна зацікавити, дійсно маленька. Особливо українськомовна. Тому великі медіахолдинги не вбачають у цьому якийсь ресурс", — сказав Сененко.

Науковець також додав про список науково-популярних джерел, який він уклав.

"Коли я складав свій перелік науково-популярних ресурсів, у першому блоці я розмістив науковців, які пишуть про науку. Я читаю своїх колег. Я фізик, і я не розуміюся на історії, зоології або гідрометеорології, тому я читаю свої колег, які пишуть про це ґрунтовно, з посиланнями на джерела. У них також можна щось запитати, і вони завжди порадять. Крім того, на портал "Моя наука" також пишуть лише науковці, і їм можна довіряти", — зауважив Антон Сененко.

Прослухати повну версію розмови.

На фото: науковець Антон Сененко