Мадуро пішов на другий президентський термін — ЗМІ

Мадуро пішов на другий президентський термін — ЗМІ

Президент Венесуели Ніколас Мадуро починає другий термін перебування всупереч міжнародній критиці.

Його нелегітимне переобрання ще більше ізолює південноамериканську країну, де економічна криза підживлює гуманітарну ситуацію, повідомляє Reuters.

Лідери правлячої Соціалістичної партії знехтували критикою інаугурації Мадуро, та триматимуть його на чолі експортера нафти ОПЕК до 2025 року (у країні є великі запаси нафти, але низький рівень виробництва нафтовою монополією та глобальне падіння цін на чорне золото призвели до того, що цю латиноамериканську країну охопила криза — ред.), закликаючи до мітингів підтримки та просування його в соціальних мережах та за допомогою Twitter. У той же час контрольований опозицією парламент Венесуели визнав незаконним другий термін Мадуро.



Нагадаємо, що минулого року Мадуро заявив про рішення висувати свою кандидатуру на перевиборах. Наступний президент має керувати країною до 2025 року. США заявили, що не визнаватимуть результатів виборів президента Венесуели через утиски опозиції. Так само ряд латиноамериканських країн засудили стрімку організацію голосування ще до того, як уряд соціалістів та опозиція завершили переговори щодо врегулювання кризи в країні, а також недопуск до виборів численних критиків влади.



Венесуела перебуває у глибокій політичній та економічній кризі. Опозиція покладає на Мадуро відповідальність за тяжку ситуацію в країні. Наприкінці серпня 2017 року США запровадили санкції проти Ніколаса Мадуро, які передбачають замороження його активів, що перебувають під юрисдикцією США, а також заборону фізичним та юридичним особам із США вести бізнес з ним.

За інформацією глава комітету з фінансів національної асамблеї, 2018 рік закінчився для Венесуели з інфляцією майже в 1,7 млн відсотків. З цим показником країна стає однією з трьох країн світу з найвищою в історії інфляцією — на другому місці в списку знаходиться Судан, на третьому — КНДР.