Новорічний ефір Українського радіо

Новорічний ефір Українського радіо

31 грудня та 1 січня усі три канали Українського радіо — Перший канал, Радіо Промінь та Радіо Культура — мовитимуть у святковому режимі, щоб відсвяткувати початок 2019 року разом зі своїми слухачами.

"Ми хочемо бути зі слухачами під час всіх важливих подій, адже актуальність – одна із вимог нашої роботи. Тому Українське радіо пропонує різноманітну програму для новорічного настрою", — зазначив генеральний продюсер радіо Дмитро Хоркін.

За його словами, з Українським радіо можна провести 2018 рік на Першому каналі з глибокою аналітикою минаючого року і політичними прогнозами на наступний, чи поринути у новорічну казку під мелодії симфонічного оркестру на Радіо Культура, і зустріти новий 2019 рік з найкращою підбіркою української музики на Радіо Промінь.

Українське радіо

31 січня Перший канал Українського радіо підсумовуватиме 2018 рік у різних сферах життя.

Політичні та економічні підсумки року будуть проводити:
О 8:12 у програмі "Сьогодні.Зранку" та о 18:10 у програмі "Сьогодні.Ввечері".
О 10:12 у програмі "Вся країна" підведуть підсумки у сфері самоврядування.
О 11:10 у програмі "Рушійна сила" ви зможете почути про досягнення країни і світу в транспортній царині.
О 14:10 у програмі "Сьогодні.Вдень" підбиватимуть суспільно-політичні підсумки та зроблять політичний прогноз на 2019 рік.
О 19:10 у програмі "Персона грата" можна буде почути дайджест з підбіркою інтерв'ю топ-персон. Зокрема з головою представництва ЄС в Україні Хюгом Мінгареллі, українським православним церковним діячем, Святійшим і Блаженнішим Філаретом І, Президентом України у 2005-2010 роках Віктором Ющенком та іншими.
О 21:58 ви почуєте привітання Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.
О 22:59 звучатиме привітання Голови Верховної Ради України Андрія Парубія.
О 23:08 у програмі "Планета спорту" ви почуєте про всі спортивні здобутки року.
О 23:18 ведучі Галина Бабій та Роман Коляда будуть проводити рік зі слухачами, згадуючи найвагоміші події року та їх висвітлення на Українському радіо.
О 23:50 прозвучить привітання Президента України Петра Порошенка.

1 січня:
О 18:10 у програмі "Міжнародний контекст" ведучий Олександр Піддубний разом з експертом прогнозуватиме перебіг подій у 2019 році на міжнародній політичній арені.
О 19:15 у програмі "Вся країна.Сучасна громада" говоритимуть про найкращу практику у місцевому самоврядуванні, а також про здобутки в ОТГ.

Радіо Промінь

Ведучі другого каналу Українського радіо створили свято в ефірі ще задовго до Нового року, зібравши привітання від українських музикантів — саме цими лаконічними і добрими побажаннями будуть сповнений ефір Радіо Промінь упродовж усього дня.
 

31 січня:
О 21:00 у спецвипуску "Промінь рекомендує" в ефірі лунатиме найактуальніша українська музика 2018 року та найсвіжіші треки, що були в ефірі цього року.
О 23:50 прозвучить привітання Президента України Петра Порошенка.

1 січня о 19:00 програма "Година Меломана" гарантує стильний початок року. Приготуйтеся до двогодинної танцювальної вечірки у стилі джаз-фанк!

Радіо Культура

У святкові дні в ефірі третього каналу Українського радіо звучатимуть новорічні вірші. Їх итатимуть як самі поети (Григорій Фалькович і Іван Малкович), так і ведучі Українського радіо.

30 грудня о 21:00 програма "Оперний абонемент" створить передноворічний настрій записом улюбленої казки дітей і дорослих "Попелюшка" в дотепній інтерпретації Джоакіно Россіні, яка відбуватиметься в Національній опері України. У титульній партії — Олена Бєлкіна, яка й сама називає себе Попелюшкою, адже саме ця роль зробила з молодої української співачки зірку європейської опери.

 

31 грудня о 11:07 у програмі "Імператив" ведуча Юлія Чаплінська разом із завідувачем науково-дослідного сектору археології Києво-Печерського заповідника Сергієм Тараненком та пам’яткоохоронцем, археологом і спелеологом Тимуром Бобровським поговорять про археологічні сенсації 2018 року в Києві.
О 18:00 радіослухачі почують наживо концерт "Напередодні Нового року" Симфонічного оркестру Баварського радіо, який  Радіо Культура транслюватиме з Мюнхенського залу "Геркулес Хол". У програмі твори Леонарда Бернстайна, Клода Дебюссі, Антоніна Дворжака, Вольфганга Амадея Моцарта та інших. Диригент – Марісс Янсонс, соліст – знаменитий американський піаніст Ланг Ланг. Коментуватимуть трансляцію в студії Радіо Культура ведучі Наталія Куляєва та Світлана Галась.
З 23:00 в ефірі лише музика — добірка найвідоміших різдвяних джазових хітів від бігбендів Латвії та Словенії для піднесеного настрою, а також вальси і польки Йоганна Штрауса, Петра Чайковського, Фридерика Шопена, найкращі твори Бізе, Моцарта на інших.

1 січня

О 12:15 перший і третій канали Суспільного — Радіо Культура і Українське радіо транслюватимуть наживо традиційний новорічний концерт за участю Віденського Філармонічного оркестру, який відбудеться у Відні.

Віденський новорічний концерт має майже 80-річну традицію та користується незміннимінтересом у слухачів. У програмі переважатиме музика Йоганна, Едуарда та Йозефа Штраусів. Диригент – Крістіан Тілеман.

Обидва святкові дні, 31 грудня та 1 січня, в ранкових програмах "Культура.Live" говоритимуть про ТОП-токсичні практики року (адже слово "токсичний" визнано словом року за версією Оксфордського словника), про важливі новорічні рішення щодо початку здорового способу життя, про найбільш очікувані фільми та кіноподії прийдешнього року, а також зроблять жартівливий гонзо-прогноз культурного життя в Україні на 2019 рік.

Однією із гостей програми буде Тетяна Кисельчук, генпродюсерка просвітницького напряму на Суспільному. Вона допоможе ведучим Ірині Славінській та Олені Гусейновій провести уявну екскурсію майбутнім 2019 роком.