Порошенко заявив про розширення санкцій проти Росії

Порошенко заявив про розширення санкцій проти Росії

Президент Петро Порошенко заявив, що Рада національної безпеки України розширить санкції проти Росії за так звані "вибори" на Донбасі та агресію в Чорному морі.

Про це він повідомив у Твіттер.

За його словами, на порядок денний засідання РНБО внесено рішення щодо застосування Україною санкцій за незаконне проведення виборів на окупованій території Донбасу а також за агресію Росії проти України у Чорному морі.

"Ми маємо продемонструвати світу рішучість наших дій", — написав президент.

Напередодні Росія розширила санкції проти України, до переліку внесено 245 нових осіб та 7 компаній.

Раніше міністри закордонних справ країн Європейського Союзу схвалили санкції проти 9 осіб, відповідальних за організацію так званих "виборів" в ОРДЛО. У список потрапили як українці, так і росіяни: Ольга Позднякова, Олена Кравченко, Леонід Пасічник, Володимир Бідьовка, Денис Мірошниченко, Олексій Найденко, Володимир Висоцький, Максим Свідченко, Катерина Терещенко.

Проросійські бойовики провели так звані "вибори" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей 11 листопада.

Нагадаємо, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, які з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії.