Пашинян отримує величезні можливості для внутрішніх перетворень у Вірменії — дипломат

Пашинян отримує величезні можливості для внутрішніх перетворень у Вірменії — дипломат

У новому парламенті Вірменії премєр-міністр країни Нікол Пашинян не має сил, які здатні зупинити його на шляху проведеня реформ. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі “Сьогодні.Вдень” висловив 1-ий посол України у Вірменії в 1996 – 2001 та 2005 – 2010 роках Олександр Божко.
 
“Опозиційні сили можна назвати опозиційними лише умовно. Партію Царукяна (засновник і лідер партії "Процвітаюча Вірменія" — ред.) можна охарактеризувати як болото. Це партія, яка пристосовувалась до політичного життя в залежності від того, хто був на чолі цього процесу чи Республіканська партія, чи в даному випадку партія Партія Пашиняна. Що стосується “Просвітленої Вірменії”, то це колишні соратники Пашиняна, які в попередній період формували з ним один блок. На даний момент Пашинян отримує величезні можливості для внутрішніх перетворень у Вірменії”, — зазначив дипломат. 
 
Нагадаємо, 9 грудня у Вірменії відбулися парламентські вибори. Перемогу здобув блок "Наш крок", очолюваний лідером вірменської революції, чинним в.о. прем’єра Ніколом Пашиняном, який отримав 70,43% голосів виборців. На другому місці – партія "Процвітаюча Вірменія" із 8,27%, на третьому місці з 6,37% – "Просвітлена Вірменія".
 
Слухати повну версію.