Українське радіо стало мобільнішим, динамічнішим і молодшим — Анатолій Табаченко

Українське радіо стало мобільнішим, динамічнішим і молодшим — Анатолій Табаченко

Секрети Українського радіо в ефірі радіо "Культура" ми дізналися від радника генерального продюсера, ветерана Українського радіо Анатолія Табаченка.

Скільки років ви з Українським радіо?

— На Українському радіо я працюю 44 роки. Я прийшов сюди 1974 року, студентом 5 курсу факультету журналістики. З тих пір не покидаю рідне радіо.

Коли молодим потрапляєш на радіо, це, мабуть, здається дивом?

— Безперечно, адже Українське радіо тоді було монополістом, й всі мої друзі дуже дивувалися, коли чули мене в ефірі. Любов до цього медіа в мене почалася ще зі школи, коли я власноруч зробив маленький приймач з трьох деталей і почув з нього голос диктора.

Чому саме журналістика?

— Мені завжди подобалася історія, українська мова, філософська література. Вже тоді, коли я почав навчатися і потрапив на радіо, то зрозумів, що це моє.

Що таке радійний голос?

— Це впершу чергу інтонація, в ньому має звучати щирість і правда. Я говорив своїм колегам, що треба уявляти, ніби ти говориш до однієї людини. Голос має бути гарним та мати харизму.

Українське радіо було культовим свого часу. Звідки взялася ідея створити ще канал "Промінь"?

— "Промінь" з’явився як аналог всерадянського каналу радіо "Маяк". Тоді він був дуже популярним. А ось справді молодіжним "Промінь" став тільки тоді, коли виникло Суспільне мовлення. Щодо каналу "Культура", то його створення зумовило проголошення незалежності України. У 1992 році створили цей канал, а вже з 2003 року він почав виходити як радіо "Культура", де з'явилося перше ранкове шоу, відбувалися прямі трансляції.

Як ви ставитеся до змін, які сталися за останні роки?

— Зміни дуже цікаві, адже радіо стало мобільнішим, динамічнішим та молодшим. Аудиторія досить сильно оновилася, приріс слухачів за останній рік склав 67 відсотків.

Нагадаємо, сьогодні відбудеться святкування Дня народження Українського радіо. О 19.20 запрошуємо долучитись до святкового концерту, який буде транслюватися в прямому ефірі з Будинку звукозапису Українського Радіо.

Прослухати детальніше можете за посиланням