Уряд заборонив відключати постачальників тепла від газу взимку — Зубко

Уряд заборонив відключати постачальників тепла від газу взимку — Зубко

Уряд встановив пряму заборону на відключення та обмеження енергопостачання теплопостачальних підприємств від газу в опалювальний період.

Про це повідомляє урядовий портал.

На засіданні уряду віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко зазначив, що стабільне проходження опалювального періоду — зона відповідальності місцевої влади. За його словами, муніципалітети, маючи всі можливості — фінансові і технічні, відповідальні за вчасне підключення соціальних і житлових об’єктів до тепла.

Читайте також — Поліція відкрила провадження через відсутність тепла у Кривому Розі

Але, додав він, люди не будуть заручниками місцевої влади, не спроможної забезпечити теплопостачання в їхні оселі. Ми захистили українців від такої безвідповідальності.

"Ми впроваджуємо гарантії безперервної діяльності теплопостачальних підприємств та найголовніше - забезпечуємо всі умови для надання якісних послуг громадянам в опалювальний період. Також ми підтримали теплопостачальні підприємства в умовах підвищення тарифу на газ. Врегулювали питання розрахунків підприємств ТКЕ і ТЕЦ з НАК "Нафтогаз" за природний газ. Наша мета — забезпечити безперебійне постачання природного газу теплопостачальникам під час опалювального сезону 2018/19 року", — повідомив Зубко.

Нагадаємо, 12 листопада у Кривому Розі відбулися протести містян через відсутність опалення. Вони підпалили шини перед входом у центральний офіс "Криворіжгазу".

13 листопада всі котельні підприємства "Криворізька теплоцентраль" відновили постачання газу, всі об'єкти акціонерного товариства запущені в роботу.