США планують запровадити санкції проти Росії

США планують запровадити санкції проти Росії

Державний департамент США має намір ввести нові санкції проти Росії через недотримання Кремлем умов законодавства США про контроль над хімічною і біологічною зброєю та отруєння російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки Юлії.

Відповідну заяву зробила прес-секретар держдепу США Хізер Науерт, повідомляє Reuters.

"Сьогодні Департамент поінформував Конгрес, що ми не можемо підтвердити, що Російська Федерація дотрималася умов, передбачених законом про контроль над хімічною і біологічною зброєю і заборону його військового застосування від 1991 року", - сказала Хізер Науерт.

Конгрес США дав Росії 90 днів на те, щоб пояснити ситуацію з отруєнням Скрипалів в Солсбері, а також надати гарантії, що більше не буде виробляти і використовувати хімічну зброю.

За словами Хізер Науерт, офіційний Вашингтон буде діяти відповідно до положень закону, який передбачає введення додаткових санкцій.

Докладніше - Британська поліція визначила підозрюваних в отруєнні Скрипалів

Раніше повідомлялося, що Державний департамент США до 6 листопада має представити Конгресу висновок про дотримання Росією умов закону США про хімічну і бактеріологічну зброю через справу про отруєння Скрипалів у Солсбері.

4 березня 2018 року колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок" в британському місті Солсбері.

Уряд Великобританії заявив, що Скрипалі була отруєні речовиною, яка була розроблена в Росії.

Росія відкинула ці звинувачення, заявивши, що всю хімічну зброю знищено в 2017 році під контролем Організації із заборони хімічної зброї.