Експерт з міжнародних питань прокоментувала вибори в США і нові антиросійські санкції

Експерт з міжнародних питань прокоментувала вибори в США і нові антиросійські санкції

В ефірі Українського радіо в програмі "Міжнародний контекст" експерт з міжнародних питань Ірина Верещук прокоментувала вибори до Сенату та Конгресу в Сполучених Штатах, що відбудуться 6 листопада, та потенційні нові антиросійські санкції.

Ірина Верещук вважає, що "Сенат буде залишатися за республіканцями, а Когрес – за демократами. Ті кандидати, які підтримують Україну й українські питання  мають всі шанси бути і у Конгресі, і у Сенаті".

Слід зазначити, що 6 листопада – це не тільки вибори до Конгресу, також буде представлено висновок про те, чи буде Росія дотримуватись умов закону Сполучених Штатів  про хімічну та бактеріологічну зброю, і від цього буде залежати, чи будуть посилені і запроваджені нові санкції щодо Російської Федерації.

Експерт з міжнародних питань переконана, що "є великі шанси притиснути росіян, оскільки росіяни не збиралися знищувати ніяку зброю і навіть визнавати те, що вона у них є. Отже, нічого не змінилось. Ми не знаємо про якість зрушення, щоб американців допускали до хімічних заводів або туди, де виробляється бактеріологічна зброя. Комісія підготувала звіт, і цей звіт полягає в  тому що, Росія не дотримується виконання міжнародних договорів щодо нерозповсюдження хімічної та бактеріологічної зброї. І я сподіваюсь, що санкції проти Росії будуть подовжені і посилені, і це відчутно вдарить по російській економіці".

Прослухати повну версію розмови.