Надія Савченко розпочала битву з беззаконням

Надія Савченко розпочала битву з беззаконням

Свій останній бій з лицемірством і беззаконням російської влади почала сьогодні українська Надія. Саме так льотчиця і депутат Надія Савченко, яку незаконно утримують в російських казематах, написала у зверненні, яке оприлюднили її адвокати перед сьогоднішнім засіданням суду у Донецьку Ростовської області.

Суддя відхилив її клопотання про допит за допомогою "детектора брехні", а також про трансляцію карт під час надання свідчень. Українку звинувачують у нібито причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі, хоча про їхню смерть вона дізналася лише з російських ЗМІ вже в полоні  терористів. Однак суд не побажав взяти до уваги усі ці факти, як і те, що льотчицю незаконно вивезли до Росії, тобто, насправді викрали.

Тим часом у Києві розпочався судовий процес над російськими військовими, захопленими на Донбасі. Сьогодні Голосіївський районний суд столиці продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 21 листопада для російських спецпризначенців Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова.