Причиною дизентерії є працівники харчоблоку - Євгенія Менжуліна

Причиною дизентерії є працівники харчоблоку - Євгенія Менжуліна

Дизентерія у дитячому таборі  "Орлятко" на Донеччині виникла через працівників харчоблоку.  На момент взяття аналізів працівниця була здорова, але під впливом факторів хвороба розвинулася і поширилася.

Ситуацію із дизентерією у дитячому таборі в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" прокоментувала лікар-інфекціоніст Державної установи "Територіальне медичне об’єднання Міністерства внутрішніх справи України по місту Києву" Євгенія Менжуліна.

На фото: Євгенія Менжуліна

За її словами, дійсно дизентерія розповсюджується контактно-побутовим шляхом. "Хтось із працівників харчоблоку міг бути носієм. Вони користувалися одним санвузлом, потім заразилися, і передали інфекцію дітям, так як працювали з їжею".

Як повідомила лікар, правила для працівників харчоблоку досить суворі, їх перевіряють, перш ніж допустити на роботу. Вони проходять медичну комісію, береться специфічний посів на наявність інфекцій. "Але кількість інфекції могла бути у малих кількостях і її не помітили. На момент взяття аналізів людина була здорова, але потім хвороба загострилася під впливом різних факторів".

Також Євгенія Менжуліна наголосила, що дитячий організм як швидко захворює, так само і швидко відновлюється, тому потрібно слідкувати за кожною дитиною індивідуально.

 

 

Слухайте програму "Сьогодні. Вдень" по буднях з 13.00 до 15.00!