Ольга Веснянка: "У суспільства є шанс вимагати справедливого розслідування"

Ольга Веснянка: "У суспільства є шанс вимагати справедливого розслідування"

Наші народи завжди жили в мирі. І як нам порозумітися сьогодні, коли трапляються такі дуже неприємні речі, які резонують у світі і які кидають пляму не тільки на сьогоднішню Україну, а загалом на наші взаємини? Роми у суспільстві: як зрозуміти один одного? В студію Українського радіо завітала правозахисниця, представниця ромського радіо "Чірікло" Ольга Веснянка.  

Які останні новини щодо затриманих, яких підозрюють в нападі на ромське поселення у Львові?  

Сьогодні, коли я йшла на цей ефір, то дізналася, що вже третій з вісьмох затриманих підозрюваних отримав сьогодні в суді запобіжний захід - 2 місяці утримання. Що цікаво, у нього вже є адвокат, який тисне на суд, говорячи, що цей юнак, підозрюваний у вбивстві і нападі, що він хворіє і саме тому його не можна тримати за гратами. Можливо, що за час ефіру з'являться й інші рішення щодо запобіжних заходів. Тим, кому оголосили вчора, один із них - ймовірний організатор цього кривавого і жорстокого нападу на тимчасове поселення українців ромського етнічного походження у Львові і саме він 2000 року народження.

Ми знаємо, що є реакція Посольства США, реакція Ради Європи, голова СБУ вчора сказав, що тут простежується російський слід...

Він сказав, що подібний сайт організації "Твереза і зла молодь" знайдено і в Російській Федерації. Технології можливо звідти, але робили наші. У суспільства є шанс вимагати справедливого розслідування.