Пряма трансляція Гала-концерту Конкурсу імені Королеви Єлизавети на Українському радіо

Пряма трансляція Гала-концерту Конкурсу імені Королеви Єлизавети на Українському радіо

У понеділок, 4 червня, о 21:00 Українське радіо "Культура" транслюватиме у прямому ефірі Гала-концерт переможців престижного Міжнародного конкурсу молодих музикантів імені Королеви Єлизавети. Шість фіналістів у категорії "Вокал" виступатимуть разом із Бельгійським національним оркестром під орудою Стефана Блуніра. Урочистий захід відбуватиметься на найбільшому концертному майданчику Бельгії - Центрі образотворчих мистецтв у Брюсселі.

Одна з місій Українського радіо у партнерстві з Європейською мовною спілкою - оперативно висвітлювати найактуальніші події культурного життя світу і пропонувати ексклюзивний мистецький контент. Слухачі Українського радіо мають нагоду не тільки наживо послухати концерт висококласного оркестру з відомого концертного залу, а й першими почути майбутніх світових оперних зірок. Конкурс імені Королеви Єлизавети один з найавторитетніших музичних конкурсів світу. Перемога в ньому є гарантією успішної кар’єри і відкриває перед молодими виконавцями двері у найпрестижніші концертні зали.

Пряму трансляцію вестимуть радіоведучі Наталія Куляєва та Наталія Попудрібко. У програмі концерту найвідоміші оперні арії В.А.Моцарта, Дж.Верді, Дж. Пуччіні, Ш. Гуно на інших майстрів академічної музики.

Варто зазначити, серед учасників цьогорічного конкурсу імені Королеви Єлизавети було два представники від України – Данило Матвієнко та Юрій Гадзецький, котрі вийшли у фінал і отримали звання "unranked laureates". У травні вони мали серію концертів із Симфонічним оркестром Фламандської опери під орудою української диригентки Оксани Линів.