Вибухи у Балаклії: Міноборони назвало можливі причини загоряння

Вибухи у Балаклії: Міноборони назвало можливі причини загоряння

Міністерство оборони проводить розслідування причин загоряння на військових складах у Балаклії 3 травня, внаслідок чого знову почали вибухати боєприпаси.

Як заявив речник Міноборони Микола Шевцов, відомство має три головні версії виникнення пожежі. Перша з них – загорання сухої трави внаслідок попадання під гусениці пожежного танку одного з вибухонебезпечного предмету, який здетонував. Про це інформує 24tv.ua.

Друга версія – попадання на суху траву іскри від вихлопної труби цього пожежного танку.

Третя версія, яку розглядають у Міноборони – дія сонця на вибухові предмети, які перебували на цій території.

Микола Шевцов зазначив, що пожежа виникла у технічній частині, де не зберігалися боєприпаси. Однак там були боєприпаси, які потрапили туди після попередніх вибухів у 2017 році. Саме зачищення цієї території у цей час і проводили 12 груп розмінування. Їм на допомогу прибули 11 автомобілів та пожежний танк.

Нагадаємо, 3 травня поблизу військової частини А 1352 біля Балаклії спалахнула пожежа та було чутно вибухи. За даними військових, виникло загорання сухої трави з подальшими поодинокими вибухами боєприпасів на площі близько 35 га. Згодом пожежу вдалося локалізувати, а в ЗСУ повідомили, що вибухи майже припинилися.

Евакуація всього міста не проводилася і в результаті пожежі ніхто не постраждав.