На Українське радіо приїхали за досвідом ведучі обласних дирекцій суспільного мовлення

На Українське радіо приїхали за досвідом ведучі обласних дирекцій суспільного мовлення

На три дні на Хрещатик, 26 приїхали ведучі обласних радіо Суспільного з усіх регіонів, аби навчитися й поділитися досвідом.

"Ми поділили усіх на три групи, які почергово беруть участь у тренінгах: майстерність  роботи перед мікрофоном (дикція, постановка тембру, дихання, діапазон голосу, витривалість), звукорежисура (ефірний софт, звуковий пульт, монтажні програми), ведення прямих ефірів. Професіоналізм журналіста  –  це систематична робота над собою", – розповідає генеральний продюсер Дмитро Хоркін.

Навчання проводять радійники, які щодня працюють у радіоефірі.

"Насамперед, це цікаве спілкування з колегами. Ми дізналися як відбувається становлення структури радіо, які  є регіональні особливості, технічні. Топ-менеджери ПАТ НСТУ пояснили місію Суспільного мовлення: з чого воно складається, їхнє бачення, що ми маємо нести в регіони. Особисто мені та й, власне, колегам сподобався виступ  відомого журналіста Романа Вінтоніва. З ним говорили про такі речі, як демократія, ліберальні цінності, довіра. Особливий акцент зробили на довірі. Якщо нам буде довіряти слухач, то нам не важливо, яка у нас техніка, які інші можливості. Головне, щоб нам вірили", – поділився враженнями ведучий програм Харківської філії Суспільного мовлення Роман Кривко.

Звукорежисер Ірина Нижник пояснила як швидше обробляти той чи інший радіоматеріал, як накладати музику.

Своїм досвідом роботи поділилася бренд-войс Українського радіо Ірина Грей. Вона із задоволенням відповіла на запитання радійників.

"Я не так давно працюю на радіо й рада, що потрапила на ці чудові тренінги. На Українському радіо – чудова, доброзичлива обстановка. Якісно, фахово, за європейськими стандартами працюють журналісти. Нас зустріли, щоб поділитися досвідом, допомогти працювати так, щоб слухачі нам довіряли. Я впевнена: у нас все вийде",   – сказала представниця Одеського радіо Ірина Божко.

Для учасників тренінгу провели екскурсію по Українському радіо. Вони побували в редакціях, оглянули оснащені студії – побачили як на радіо "Промінь" колеги  виходять з пульта самі,  як відбувається прямий ефір.

Зберігач Музею Українського радіо Анатолій Табаченко провів екскурсію по музею Українського радіо.