Перші особи держави привітали українців із Великоднем

Перші особи держави привітали українців із Великоднем

У Великодню ніч Президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною Порошенко та дітьми взяв участь у святкових богослужіннях у кількох храмах Києва.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

"У Володимирському кафедральному соборі президентська родина разом із Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом, настоятелем храму протоієреєм Борисом та вірянами пройшла Хресною ходою. По завершенню відбулося Великоднє богослужіння, яке провів предстоятель УПЦ-КП", - йдеться у повідомленні.

Президент із родиною відвідав також Монастир Святого Василія Великого Української греко-католицької церкви, де взяв участь в урочистій Пасхальній Святій Літургії.

Після цього Глава держави приєднався до святкової літургії прихожан Святої Успенської Києво-Печерської Лаври, де у Трапезній церкві службу відправив предстоятель Української православної церкви митрополит Онуфрій.

У всіх святинях Петро Порошенко вітав вірян зі святом Великодня та Воскресінням Христовим.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман від імені Уряду та від себе особисто також привітав співвітчизників із Великоднем і побажав мирного неба, любові та злагоди.

Про це інформує Урядовий портал.

"Свято Пасхи наповнює наші серця особливою любов’ю до рідних і близьких нам людей. Цей день символізує перемогу життя над смертю і наше очищення від негідних помислів. Великдень єднає нас у спільних почуттях віри, надії та любові, у прагненні жити краще, здійснювати важливі для всіх нас вчинки", - наголошується у привітанні.

Щороку наша країна невпинно змінюється, і Великдень надихає всіх нас на нові звершення. Українці завжди були непохитними у прагненні побудувати суспільство злагоди, в якому кожен має можливість для самореалізації і відчуває підтримку і турботу навколишніх людей. Гройсман побажав, щоб світло Пасхи надихало всіх нас на добрі справи, а також міцного здоров’я та щастя в особистому житті, добробуту і сімейного затишку.