В ефірі волинського радіо звучатиме книга Андруховича в авторському виконанні

В ефірі волинського радіо звучатиме книга Андруховича в авторському виконанні

Філія Суспільного "Українське радіо — Луцьк" розпочинає цикл програм "Читальна зала" книгою Юрія Андруховича "Лексикон інтимних міст" в авторському виконанні. Щочетверга о 20:25 слухач може дозволити собі  півгодини насолоди художнім словом, водночас давши спокій втомленим очам. Адже книги можна не тільки читати, а й слухати у "Читальній залі".

Автор проекту – головний продюсер програм радіо Волинської філії Суспільного Сергій Ткачук. Він розповів, що перш за все для запуску такого проекту команда провела роботу із узгодження права на трансляцію, аби зберегти авторські права митців.

"Аудіо книги уже давно увійшли в наше повсякденне  життя, і мета "Читальної зали" залучити  якомога  більше слухачів, пропагуючи найкращі зразки класичної і сучасної прози та поезії, — сказав продюсер Волинської філії НСТУ Костянтин Лоцман. —  Замовником сьогодні є виключно наш слухач, а ми, суспільні мовники, в свою чергу маємо запропонувати продукт високого ґатунку, при цьому не порушуючи авторського права. Адже є чимало людей, для яких недоступні сучасні гаджети для прослуховування аудіо книг. Також серед наших багаторічних слухачів, з якими постійно комунікуємо є люди з порушенням зору.  "Читальна зала" відкриє для всіх чудові твори сучасних авторів в звуковому форматі".

Посилання для прослуховування першого випуску:  
https://www.mixcloud.com/RadioLutsk/лексикон-інтимних-міст-із-юрієм-андруховичем/

В планах радійників не лише трансляція готових художніх творів в авторському виконанні. Будуть запрошувати молодих письменників та поетів для запису їх творів у студії "Українського радіо - Луцьк", влаштовувати презентації нових українських книг. Улюблені твори українських класиків читатимуть відомі громадські діячі, артисти, митці. Уже отримано дозвіл на аудіозапис фрагментів книг ще одного відомого українського письменника – Макса Кідрука. Наразі триває розробка програми у співпраці з творчим об’єднанням "Стендаль" (м. Луцьк).

Також до трансляції готуються фрагменти аудіокниги волинського журналіста Ігоря Чуба "Іларія. Ілюзія", яку він презентував незадовго до смерті. Нині триває "начитка" книги на волонтерських засадах.