Парламент дав "зелене світло" Уряду

Парламент дав "зелене світло" Уряду

Верховна Рада конституційною більшістю підтримала пакет урядових законопроектів щодо реструктуризації частини державного боргу, домовленість про яку було досягнуто з Комітетом кредиторів наприкінці серпня.

Переваги, які отримає Україна від ухвалення цих документів, окреслив, виступаючи перед депутатами, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

За його словами, перш за все йдеться про уникнення Україною дефолту, а також про економічне зростання, приплив іноземних інвестицій, створення нових робочих місць, підвищення зарплат, пенсій та соціальних стандартів.

Підтримавши урядові законопроекти, Парламент збільшив із 1 вересня мінімальну зарплату до 1 378 гривень, прожитковий мінімум до 1 330 гривень.

Під час вечірнього засідання депутати визначатимуться з кандидатурами до складу комісії, яка в майбутньому обиратиме за конкурсом працівників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як уже повідомлялося, Національне антикорупційне бюро не може розпочати повноцінну роботу через відсутність антикорупційного прокурора.