Труханов з’являвся на сесії Одеської міськради

Труханов з’являвся на сесії Одеської міськради

Мер Одеси Геннадій Труханов прибув на сесію Одеської міськради в п'ятницю і депутати зустріли його бурхливим оплесками.

Про це повідомляє Mind.

Як зазначається, водночас кілька десятків активістів, які після нетривалих сперечань з муніципальною охороною пройшли до залу, де проводиться сесія, почали скандувати "Труханова у відставку!".

Їхні вигуки були заглушені гімном України. Після гімну активісти перестали скандувати гасло, а Труханов почав сесію.

У вступному слові мер подякував усім, хто підтримував його і забезпечував роботу Одеської міськради останнім часом.

Також він зазначив, що має намір конструктивно працювати з органами досудового слідства, і висловив упевненість, що ця робота завершиться позитивно.

Нагадаємо, вчора адвокат Труханова Андрій Лисак повідомляв, що мера Одеси, який підозрюється в заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем, у п'ятницю, 16 лютого, вийде на роботу і проведе сесію міськради.

Раніше, 14 лютого, Mind писав про те, що міського голову Одеси Геннадія Труханова затримали в аеропорту Бориспіль вранці 14 лютого після повернення в Україну.

За словами керівника САП, кримінальне провадження було відкрито 2 листопада 2016 року по факту заволодіння коштами місцевого бюджету шляхом зловживання службовим становищем з придбання та передачі в комунальну власність приміщень колишнього заводу "Краян".

За результатами розслідування були повідомлені про підозру кілька посадових осіб Одеської міськради, керівники і засновники деяких підприємств, за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

У свою чергу, Труханов заявив, що він невинен і не має наміру ховатися.